Ogłoszenie

Wykrywacz Artefaktów Pora dnia:
Zbieraj zio³a
S³uchajcie narody!!! Zarz±d Cesarstwa poszukuje aktywnych osób do pomocy przy reaktywacji. Po resztê informacji prosimy zg³aszaæ siê na GG: 13763440

#1 2012-04-28 13:31:44

Selena

Obywatel

Punktów :   
Rasa: Elf
Profesja: Chodz±ca encyklopedia
Dukaty: 11

Stajnia

Stajnie s± po³o¿one naprzeciwko lasu w dosyæ cichej i spokojnej okolicy.
Br±zowe ¶ciany budynków s± dobrze widoczne z daleka. Posiad³o¶æ jest w miejscu cichym i trochê na zasadzie ko³a - z ka¿dej strony otaczaj± j± [posiad³o¶æ] drzewa i krzewy. Wjazd to typowa polna droga. Po prawej stronie ci±gnie siê las, a po lewej ³±ka nale¿±ca do terenów posiad³o¶ci, u¿ytkowana na pozyskanie siana.

Ostatnio edytowany przez JPEG (2012-04-28 14:16:44)

Karta Postaci
I tak mnie nie dogonisz Go¶cie. Chyba zapominasz, ¿e jestem pariasem???

#2 2012-06-11 20:54:10

Selena

Obywatel

Punktów :   

Re: Stajnia

M³ody ch³opak us³ysza³ g³o¶ne r¿enie koni pod lasem. Tak to tutaj - stajnia.
- Nooo, nareszcie sobie ch³opaki odpoczniecie, a ja zobaczê co i jak - powiedzia³ do swoich koni.
Zszed³ z gniadosza i szuka³ jakiego¶ pracownika. Znalaz³. I to samego w³a¶ciciela posiad³o¶ci.
- Przepraszam, czy mogê wynaj±æ dwa boksy? - zapyta³ mi³o ch³opak.
W³a¶ciciel posesji przeszy³ m³odzieñca wzrokiem od stóp do g³ów i zobaczy³, ¿e ma do czynienia z jakim¶ m³odym szlachcicem. Czystoubrany i porz±dnie uczesany blondyn w bia³ej koszuli, skórzanej kamizelce, czarnych bryczesach i oficerkach, który mia³ przypasany d³ugi miecz i cztylet u boku, oraz bogato zaopatrzone i zadbane dwa konie wskazywa³y, ¿e m³odzieniec jest jakim¶ bogatym cz³owiekiem.
- Tak, jak najbardziej - odpar³ w³a¶ciciel. - Proszê za mn±. - Powiedzia³ i kaza³ i¶æ za sob±. Pokaza³ dwa przestronne boksy. M³odzieniec wprowadzi³ dwa konie i odsiod³a³. Po³o¿y³ rz±d na ¶cianie dziel±cej oby dwa konie.
- Zap³atê omówimy pó¼niej - rzek³ m³odzieniec. - Teraz ¶pieszê siê na wojnê. - powiedzia³ i szybko opu¶ci³ stajniê.
- ¯al ch³opaka - rzek³ do siebie w³a¶ciciel - Taki m³ody, ¿ycie przed sob± ma, a w takim wieku na wojnê wyrusza.
Pokrêci³ g³ow± i poszed³ bo biura.

Ostatnio edytowany przez JPEG (2012-06-12 16:04:49)

Karta Postaci

#3 2012-06-21 15:14:28

Tan Yyang

Obywatel

SkÄ…d: kraina Leil'en
Punktów :   

W³a¶ciciel stadniny, ju¿ siwy, ale gruby mê¿czyzna zaczyna³ siê niepokoiæ o swoje interesy. Widzia³ jaki Eaz i Gniew maj± apetyt, ale kiedy zap³ata? Zdziwiony poszed³ szukaæ w³a¶ciciela koni.

Ostatnio edytowany przez Tan Yyang (2012-06-21 15:15:53)

Bêdê bieg³ tak d³ugo, a¿ sobie odpu¶cisz Go¶cie.

#4 2012-06-21 18:20:18

Selena

Obywatel

Punktów :   

Nad stajni± zapad³a noc. Eaz i Gniew byli zaniepokojeni faktem, ¿e ich pan nie przyby³.
W nocy by³o parno i bardzo gor±co, wiêc drzwi zosta³y otwarte.

O pó³nocy do stajni, kiedy nikogo nie by³o wkrad³a siê z lasu Al Sha Li. Zauwa¿y³a Gniewa i Eaza i przekaza³a im informacje od dzikich zwierz±t, ¿e Selena zosta³a porwana, a Tan siedzi w areszcie. Po prostu piêknie... Otworzy³a im drzwi i ca³a trójka uciek³a. Konie by³y osiod³ane, wiêc ca³y sprzêt zabra³y ze sob±.

Karta Postaci

#5 2012-06-29 11:53:29

Seuviel

Obywatel

Punktów :   

Krasnolud tylko przechodzi³ w pobli¿u tego budynku, ale r¿enie koni bardzo go zasmuci³o. Ze wzglêdu na swój niski wzrost i wielk± wagê nie móg³ wsi±¶æ na konia, a tym bardziej go uje¿d¿aæ. Po policzku pop³ynê³a mu ³za, ale jedynie j± otar³ i poszed³ dalej w poszukiwaniu jakiego¶ ustronnego miejsca.

Me imiê brzmi Seuviel ze znamienitej rasy Krasnoludów - dzielnych, silnych, m±drych i walecznych istot.

#6 2012-06-29 14:18:17

Vertez

Obywatel

Punktów :   

Vertez jak zawsze siedzia³ pod drzewem obserwuj±c konie relaksowa³o go to oraz uspokaja³o, ko³o niego siedzia³ jego wierny pies tak¿e wpatruj±cy siê w konie. Vertez  Zobaczy³ Krasnoluda który szed³ spogl±daj±c na konie. postanowi³ z nim porozmawiaæ.
-Witaj, Krasnoludzie co ciê tu sprowadza.[zapyta³ od tak...]

http://img4.imageshack.us/img4/1092/vertezandgewein.jpg

#7 2012-06-29 14:25:49

Seuviel

Obywatel

Punktów :   

- Ach, witaj wêdrowcze. Sprowadza mnie tu jedynie zwyk³y przypadek, nieszczêsny los podró¿nych, którzy wybieraj±c siê w podró¿ nigdy nie wiedz± gdzie natrafi±, ani jakich ludzi na swej drodze spotkaj±. Dok³adnie zw± mnie Seuvielem, a ty? Jak siebie nazywasz? - odpar³

Me imiê brzmi Seuviel ze znamienitej rasy Krasnoludów - dzielnych, silnych, m±drych i walecznych istot.

#8 2012-06-29 14:34:39

Vertez

Obywatel

Punktów :   

-Zw± mnie Vertez.
Mê¿czyzna rozci±gn±³ siê i po chwili wsta³.
-A to jest Szelko³.[doda³ pokazuj±c w stronê psa le¿±cego na ziemi]
Pies le¿a³ i wpatrywa³ siê swoimi czarnymi oczami w konie. Vertez za¶mia³ siê cicho i dopowiedzia³.
-Chyba trzeba go nakarmiæ bo nied³ugo mo¿e brakowaæ jednego konia.
Po czym wyj±³ z plecaka kawa³ ¶wie¿ego miêsa i rzuci³ pod pysk psa.
-Seuvielu s³ysza³em ¿e twoja rasa lubi sobie dobrze wypiæ. To morze udamy siê do karczmy oczywi¶cie ja stawiam.

Ostatnio edytowany przez Vertez (2012-06-29 14:47:45)

#9 2012-06-30 10:01:37

Seuviel

Obywatel

Punktów :   

- Widaæ, ¿e znasz siê na tym co krasnoludy uwielbiaj± najbardziej. Zaiste, genialny pomys³. Znam jednak miejsce lepsze od karczmy, gdzie trunki to cel istnienia. Mo¿e tam pójdziemy? - spyta³ niezwykle przekonuj±co.

#10 2012-06-30 10:13:54

Vertez

Obywatel

Punktów :   

-Wiêc prowad¼ Seuvielu.
Vertez wzi±³ swój plecak i zacz±³ i¶æ za Seuviel'em.
-S±dz±c po tym co mówisz musi byæ to co¶ mocnego bo Krasnoludy nie pij± byle czego z tego co mi wiadomo.

#11 2012-06-30 10:19:33

Seuviel

Obywatel

Punktów :   

- O to siê nie martw - Seuviel przyja¼nie siê u¶miechn±³, po czym j±³ prowadziæ Verteza znanymi mu ¶cie¿kami dopóty, dopóki nie dotar³ do Miasta Portowego. Tam przeszed³ przez kilka uliczek, a¿ przyby³ przed Trunkarniê. Tam usta³ i przez kilka minut rozkoszowa³ siê zapachem wina, piwa i innych trunków, dobiegaj±cym ze znajduj±cego siê naprzeciw budynku.

#12 2012-07-03 14:49:30

Selena

Obywatel

Punktów :   

Przyby³am tu. Na padokach by³o pe³no zwierz±t, ale nigdzie nie widzia³am tych, które mnie interesuj±. Wesz³am do budynku. Znalaz³am. Dwa ogiery na wzajem czy¶ci³y sobie sier¶æ pyskami. Zauwa¿y³y mnie.
Wesz³am do boksu siwka. Ten przywita³ mnie serdecznie. Da³ siê pog³askaæ, a potem zabra³ siê za moje w³osy. Po co? Kiedy¶ szuka³ w nich li¶ci zió³, które mia³am, jak biega³am po lesie. Biedak, dzisiaj nic nie znalaz³. G³aska³am go na znak ,,przepraszam". Natomiast teraz Eaz by³ z³y, bo siê nim nie zainteresowa³am. Wystawi³ do boksu Gniewa ³eb i spogl±da³ na mnie swoimi piêknymi du¿ymi oczyma, kiedy siedzia³am na s³omie. Teraz by³y to z³e oczy, niezadowolone. Wsta³am i podrapa³am go za uchem. Od razu humor mu siê poprawi³. Nagle zawo³a³ mnie jaki¶ mê¿czyzna w podesz³ym wieku.
- A co tutaj panienka robi?
- Ja? - wskaza³am na siebie palcem.
- Tak, panienka.
- Ja szukam w³a¶ciciela tych koni. Tego siwego pamiêtam ratowa³am. Wie mo¿e pan, gdzie on poszed³?
- Poszed³, kto? - droczy³ siê ze mn±.
- Ich w³a¶ciciel.
- Taki m³ody blondyn?
- Tak, to on. Widzia³ go pan?
- Tak, widzia³em. Poszed³ do miasta, co¶ wspomina³ o wojnie, ale ju¿ jej przecie¿ nie ma.
- No tak. Dziêkujê panu bardzo.
Poda³am mê¿czy¼nie rêkê i wybieg³am ze stajni w kierunku miasta.

Ostatnio edytowany przez JPEG (2012-07-03 14:50:44)

Karta Postaci

#13 2012-07-08 07:42:24

Konan

Kapitan Stra¿y Miejskiej

33682749
Punktów :   

Przyjechali tutaj, przez my¶l, która tkwi³a w jej g³owie. Ci±gle my¶la³a, ¿e nie mo¿e dalej opiekowaæ siê Tristanem, ¿e nie da mu w³a¶ciwej opieki. Zsiad³a z niego przy pastwisku, na którym pas³y siê konie, po czym usiad³a po turecku wpatruj±c siê w swego wspania³ego konia.
- I co ja mam z tob± kochany zrobiæ? - zapyta³a go, z trudem powstrzymywa³a ³zy. Tristan przybli¿y³ pysk do wysoko¶ci jej g³owy - Chcesz dalej ze mn± podró¿owaæ? Naraziæ siê na g³ód, czy... - przesta³a na chwilê mówiæ, ³za polecia³a jej po policzku - Czy atak bandytów? - skubn±³ jej czarne w³osy, byli zbyt do siebie przywi±zani by móc siê rozstaæ. Pog³aska³a go i dalej siedzia³a u¶miechaj±c siê i wpatruj±c siê w niego. Po chwili wsta³a, gotowa do dalszego zwiedzania Cesarstwa i wskoczy³a na niego. Ruszyli jak zawsze przed siebie.

Ostatnio edytowany przez Konan (2012-07-08 18:13:12)

Go¶cie, przede mn± nie uciekniesz i tak ciê znajdê.

#14 2012-07-08 18:33:33

Wanwur

Mistrz

8884152
SkÄ…d: Miasto portowe
Punktów :   
Rasa: Cz³owiek
Profesja: Wojownik
Dukaty: 1 na szczê¶cie

*W oddali widaæ budynki i zwierzêta mo¿e warto siê tam udaæ*- chwilê pomy¶la³ i poszed³ w ich stronê, powoli dochodz±c do swojego celu, zobaczy³ m³odo wygl±daj±c± elfkê, zaiste piêkn±, widzia³ równie¿ kilka Koni pl±taj±cych siê po pastwiska, bez zastanowienia rzuci³ do elfki nim ta odjecha³a:
- To Twój ?? Piêkny- skin±³ g³ow± na powitanie i zmierzy³ wzrokiem wierzchowca..

Ostatnio edytowany przez Wanwur (2012-07-08 18:35:00)

"Aby unikn±æ tego, co silne, trzeba uderzaæ w to, co s³abe."
"Dobry wojownik staje tam, gdzie nie bêdzie mo¿na go pokonaæ, i nie przeoczy ¿adnej s³abo¶ci przeciwnika."
"Dowodzenie to kwestia inteligencji, wiarygodno¶ci, sprawiedliwo¶ci, odwagi i autorytetu."
Sun Tzu- Sztuka Wojny

#15 2012-07-08 18:43:48

Konan

Kapitan Stra¿y Miejskiej

33682749
Punktów :   

Zawróci³a Tristana s³ysz±c jak kto¶ z pewno¶ci± do niej mówi. Ile to ju¿ ludzi siê dzisiaj do niej zwraca? Ten jest chyba drugim.
- Nie wiem czy mo¿na powiedzieæ, ¿e jest mój - u¶miechnê³a siê - co prawda kupi³am go, ale dajê mu woln± wolê... Zgodzê siê z tob±, ¿e jest piêkny. Chyba nawet nie zas³ugujê na tak wspania³ego rumaka - u¶miechnê³a siê szerzej ukazuj±c zêby.

Ostatnio edytowany przez Konan (2012-07-08 18:45:16)

Go¶cie, przede mn± nie uciekniesz i tak ciê znajdê.

DarkPokemon
Noof
NinjasShinobi

PBF - Toplista gier PBF
10 Najlepszych Polskich Stron Fantasy
Najlepsze strony fantasy
Login:
Has³o:

Stopka forum

RSS