Wykrywacz Artefaktów | Pora dnia: | |
Zbieraj zio³a |
Zarz±d Cesarstwa poszukuje aktywnych osób do pomocy przy reaktywacji. Po resztê informacji prosimy zg³aszaæ siê na GG: 13763440
Evelar szybkim ruchem rêki pchn±³ dêbowe drzwi, ukazuj±c wewnêtrzny wygl±d Term. By³o tam gwarno, a z basenów po brzegi wype³nionych gor±c± wod± ulatywa³a para. Bez zbêdnego czasu na przemy¶lenia podszed³ do jednego zbiornika i wk³adaj±c stopê do wody sprawdzi³ jej temperaturê. Uff! Gor±ca! - krzykn±³ w my¶lach. Jednak postanowi³ jeszcze raz w³o¿yæ stopê, aby siê przyzwyczaiæ i zrelaksowaæ. Po krótkiej chwili siedzia³ ju¿ w wodzie i zacz±³ rozmowê z cz³owiekiem obok.
- Jak to dobrze, ¿e istnieje co¶ takiego na tym ¶wiecie!
- Oh, i to jak.
Krótka rozmowa, a raczej wymiana zdañ przyczyni³a siê do lepszego samopoczucia Evelar'a.
Go¶cie? To ty? To naprawdê ty?
- Tak, to ja Varusie!
- Wiêc oddawaj moje 10 centów!
Ach... Termy - wspania³y kunszt wytwornych budowniczych, o dziwo nie krasnoludów.
Nasycony wybornym piwem mê¿czyzna przyszed³ do Term, tak jak ka¿dy, w jednym celu, a mianowicie po to, by wypocz±æ na ³onie wype³nionego gor±c± wod± basenu. Szybko zdj±³ z siebie ubranie, po czym wskoczy³ do zbiornika. Chwilê pó¼niej siedzia³ ju¿ przy jednym z brzegów, jednocze¶nie relaksuj±c siê.
Znu¿ona podró¿± elfka, postanowi³a zrelaksowaæ siê w Termach. Gor±ca woda i mi³a atmosfera pomaga³y jej wypocz±æ i przegnaæ, choæby na moment, wszelkie troski. A trzeba zaznaczyæ, ¿e co jak co, ale ostatnimi czasy zamartwia³a siê bez przerwy. Sama nie wie z jakiego powodu.