Wykrywacz Artefaktów | Pora dnia: | |
Zbieraj zio³a |
Zarz±d Cesarstwa poszukuje aktywnych osób do pomocy przy reaktywacji. Po resztê informacji prosimy zg³aszaæ siê na GG: 13763440
-E tam Przesadzasz . I tak nie mam co robiæ po za tym . Jestem przyzwyczajony do k³opotów . Swoje Na pustyni prze¿y³em . -Powiedzia³em wstaj±c z ziemi -No to jak idziemy do tego miasta?-
Mistrz
Z u¶miechem wsta³am i odpowiedzia³am:- tak,chod¼my-odwróci³am siê i wysz³am z biblioteki.
Szybko pobieg³em za ni± . (Hym Nie wiem gdzie ma zamiar doj¶æ w swojej wêdrówce ale czemu jej na razie nie towarzyszyæ . Jak dot±d jest to najmilsza osoba jak± spotka³em - pomy¶la³em)
Jaki¶ czas temu czytelnia przesz³a olbrzymi remont, a jego skutki s± widoczne w ca³ym pomieszczeniu. Niegdy¶ czytelnia by³a oddzielona od reszty biblioteki ¶cianami, a jedynym wej¶ciem/wyj¶ciem by³y w±skie drzwi. Zmian±, (i to na prawdê wielk±) by³o usuniêcie ¶cian, które zast±piono wysokimi na pó³ metra drewnianymi, bogato zdobionymi belkami, jednak nie ci±gn±ce siê po ca³ej linii by³ych ¶cian lecz usytuowane tylko na kilka metrów. Na reszcie nie znajduje siê nic, wobec czego wiele osób bardzo ³atwo mo¿e natychmiastowo przej¶æ do wybranego dzia³u, wybraæ ksiêgê, któr± chce siê przeczytaæ i spokojnie powróciæ na swoje miejsce w czytelni.
Usuwaj±c kilka nie-do-koñca-potrzebnych obiektów zwolni³o siê trochê przestrzeni. Zadbano tak¿e o wygl±d pomieszczenia. Drewnian± pod³ogê zamienion± na kafelki, a zamiast betonowych kloców, kondygnacje podtrzymuj± marmurowe filary.